
Deg:
150 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Fyllning:
hallonsylt
Garnering:
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
Strössel
Gör så här:
- Smält smöret och låt det kallna helt.
- Rör i socker och ett ägg i taget.
- Blanda sist i mjölet och bakpulvret.
- Smörj och hetta upp en plättpanna i ugnen på 200 grader.
- Lägg ca 2 tesked av smeten i varje lagg. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
- Lägg plättarna på galler för att svalna.
- Bred ett tunt lager hallonsylt på hälften av kakorna. Lägg de andra ovanpå. Dela kakorna mitt itu till halvmånar.
- Rör ihop florsocker med vatten till en fast glasyr. Bred glasyren på kakorna och strö över strössel.
Älskar dina halvmånar! Synd att jag inte kan äta de nå mer…