Halvmånar

Kakor på en skärbräda.

Deg:

150 g smör

1 dl socker

2 ägg

1 1/2 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

Fyllning:

hallonsylt

Garnering:

2 dl florsocker

1 1/2 msk vatten

Strössel

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det kallna helt.
  2. Rör i socker och ett ägg i taget.
  3. Blanda sist i mjölet och bakpulvret.
  4. Smörj och hetta upp en plättpanna i ugnen på 200 grader.
  5. Lägg ca 2 tesked av smeten i varje lagg. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
  6. Lägg plättarna på galler för att svalna.
  7. Bred ett tunt lager hallonsylt på hälften av kakorna. Lägg de andra ovanpå. Dela kakorna mitt itu till halvmånar.
  8. Rör ihop florsocker med vatten till en fast glasyr. Bred glasyren på kakorna och strö över strössel.

1 svar på “Halvmånar”

Lämna ett svar till Matilda Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *