Lussekatter

Med detta recept får du saftiga och mjuka lussekatter utan att ha i kesella.

Lussebullar på ett fat.

Deg:

2 pkt saffran

150 g smör

25 g jäst

2 1/2 dl kall mjölk

2 1/2 dl kallt vatten

1 1/2 dl strösocker

1 tsk salt

14-15 dl vetemjöl

Garnering:

Russin

Pensling:

Ägg

Gör så här :

1. Lös upp saffranet i vattnet.

2. Blanda ihop allt utom hälften av mjölet. Degen behöver bara blandas.

3. Jäs i 1 1/2 timme.

4. Sätt degen på bakbordet. Vik kanterna in mot mitten och vänd skarven neråt. Täck med folie. Jäs i 1 1/2 timme.

5. Baka ut till lussekatter. Garnera med russin. Jäs i 1 1/2 timme.

6. Pensla lussebullarna med uppvispat ägg.

7. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.

Tips! Du kan även göra saffranslängder. Av detta recept blir det 2 längder. Det är även gott att riva i lite mandelmassa eller vit chocklad över längderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *