Med detta recept får du saftiga och mjuka lussekatter utan att ha i kesella.

Deg:
2 pkt saffran
150 g smör
25 g jäst
2 1/2 dl kall mjölk
2 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 dl strösocker
1 tsk salt
14-15 dl vetemjöl
Garnering:
Russin
Pensling:
Ägg
Gör så här :
1. Lös upp saffranet i vattnet.
2. Blanda ihop allt utom hälften av mjölet. Degen behöver bara blandas.
3. Jäs i 1 1/2 timme.
4. Sätt degen på bakbordet. Vik kanterna in mot mitten och vänd skarven neråt. Täck med folie. Jäs i 1 1/2 timme.
5. Baka ut till lussekatter. Garnera med russin. Jäs i 1 1/2 timme.
6. Pensla lussebullarna med uppvispat ägg.
7. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
Tips! Du kan även göra saffranslängder. Av detta recept blir det 2 längder. Det är även gott att riva i lite mandelmassa eller vit chocklad över längderna.