Saffransbullar

Saffransbulle på ett fat.

Deg:

2 pkt saffran

150g smör

25 g jäst

2 1/2 dl kall mjölk

2 1/2 dl kallt vatten

1 1/2 dl ströcker

1 tsk salt

14-15 dl vetemjöl

Fyllning:

2 dl strösocker

200g smör

3 msk vaniljsocker

Pensling:

1 ägg

Sockerlag:

3/4 dl vatten

3/4 dl socker

Gör så här:

  1. Lös upp saffran i vattnet.
  2. Blanda ihop allt utom hälften av mjölet. Tillsätt resten av mjölet. Degen behöver bara blandas.
  3. Jäs i 1 1/2 timme.
  4. Sätt degen på bakbordet och vik in hörnen mot mitten. Vänd skarven neråt. Täck med degen med folie.
  5. Jäs 1 1/2 timme.
  6. Dela degen i två delar. Kavla ut till en rektangel.
  7. Blanda ihop fyllningen med elvisp. Bred ut den på degen.
  8. Baka ut till bullar.
  9. Jäs i 1 1/2 timme.
  10. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  11. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
  12. Koka upp sockerlagen. Pensla bullarna med den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *