
Detta recept kommer från min svärmor. Lätta att baka och supergoda.
Deg:
6 dl kall mjölk
50 g jäst
1/2 msk salt
2 ägg
1/2 dl socker
1/2 tsk hel kardemumma
1 kg vetemjöl
500 g smör
Fyllning:
ca 2 dl snabb marsansås
( Följ förpackningens recept)
Pensling av bullarna:
1 ägg
Glasyr:
ca 1 dl florsocker + lite vatten
Gör så här:
1. Sätt alla ingredienser i kylskåpet i ca en timma tills de blir kalla.
2. Blanda jäst med mjölk och rör om tills jästen löser sig.
3. Mal kardemumman. Blanda i salt, ägg, socker, kardemumma och vetemjöl till en deg.
4. Dela degen i två delar. Kavla ut degen till en rektangel, ca 30×40 cm.
5. Skär smöret i tunna skivor. Ta smörskivorna och sätt ut dem på ena halvan av degen. Ta andra halvan och vik över smörskivorna. Kavla ut degen igen.
6. Snurra degen ett kvarts varv och vik degen igen. Kavla på nytt igen. Vrid degen ett kvarts varv och vik på nytt. Gör detta totalt fyra gånger.
7. Skär degen i smala remsor och snurra dom till bullar. Gör fyllningen enligt receptet på snabb marsansås paketet. Sätt ca 1 tsk marsansås på varje bulla. Låt bullarna jäsa i ca två timmar.
8. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.
9. Blanda florsocker med lite vatten till en tjockflytande konsistens. Ringla detta över bullarna.
Ät och njut!