Tunnbröd

Ett måste till julbordet och så gott till julskinkan.

Tunnbröd på en brödspade.

Deg:

2 liter vatten

1 jäst

2 msk salt

2 dl havregryn

3 dl rågmjöl eller rågsikt

ca 2,5 kg vetemjöl

Gör så här:

1. Lös upp jästen med vattnet.

2. Blanda i ca 2 kg mjöl, havregryn, rågsikt/rågmjöl och salt. Rör om ordentligt. Blanda i mer mjöl tills degen är fast och välblandad.

3. Jäs degen 1 timme.

4. Dela degen i 24 bitar. Knåda degbitarna lite innan du kavlar. Kavla först med slät kavel och byt sedan till kruskavel.

5. Grädda tunnbröden på en elektrisk stekhäll eller i mitten av ugnen på högsta värme.

6. Grädda i ca 10 minuter eller tills tunnbröden fått fin färg.

Tunnbröd på en stekhäll.

Själv bakar jag mina tunnbröd på en stekhäll. Väldigt smidigt är det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *