Ett måste till julbordet och så gott till julskinkan.

Deg:
2 liter vatten
1 jäst
2 msk salt
2 dl havregryn
3 dl rågmjöl eller rågsikt
ca 2,5 kg vetemjöl
Gör så här:
1. Lös upp jästen med vattnet.
2. Blanda i ca 2 kg mjöl, havregryn, rågsikt/rågmjöl och salt. Rör om ordentligt. Blanda i mer mjöl tills degen är fast och välblandad.
3. Jäs degen 1 timme.
4. Dela degen i 24 bitar. Knåda degbitarna lite innan du kavlar. Kavla först med slät kavel och byt sedan till kruskavel.
5. Grädda tunnbröden på en elektrisk stekhäll eller i mitten av ugnen på högsta värme.
6. Grädda i ca 10 minuter eller tills tunnbröden fått fin färg.

Själv bakar jag mina tunnbröd på en stekhäll. Väldigt smidigt är det!