
Deg:
2 pkt saffran
150g smör
25 g jäst
2 1/2 dl kall mjölk
2 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 dl ströcker
1 tsk salt
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl strösocker
200g smör
3 msk vaniljsocker
Pensling:
1 ägg
Sockerlag:
3/4 dl vatten
3/4 dl socker
Gör så här:
- Lös upp saffran i vattnet.
- Blanda ihop allt utom hälften av mjölet. Tillsätt resten av mjölet. Degen behöver bara blandas.
- Jäs i 1 1/2 timme.
- Sätt degen på bakbordet och vik in hörnen mot mitten. Vänd skarven neråt. Täck med degen med folie.
- Jäs 1 1/2 timme.
- Dela degen i två delar. Kavla ut till en rektangel.
- Blanda ihop fyllningen med elvisp. Bred ut den på degen.
- Baka ut till bullar.
- Jäs i 1 1/2 timme.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
- Koka upp sockerlagen. Pensla bullarna med den.