Mina barn har döpt dessa bröd till mammamacka.
Här kommer mitt recept!

Deg:
2 liter vatten
1 jäst
2 tsk salt
Ca 2,5 kg vetemjöl
3 dl havregryn
2 dl rågmjöl
Gör så här:
1. Lös upp jästen med vatten.
2. Häll i 2 kg mjöl och rör om tills degen är ordentligt blandad. Rör några extra varv till.
3. Bland i resten av ingredienserna och fyll på med mera mjöl tills degen har en bra konsistens.
4. Jäs ca 1 1/2 timme.
5. Dela degen i åtta bitar. Kavla ut till 8 stora bröd.
6. Jäs ca 1 1 /2 timme.
7. Sätt en plåt mitt i ugnen så den blir varm. Nagga bröden med en gaffel. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de får en snygg färg.
Klart !
Tips!
För smakrikare och godare bröd använd gärna stenmalet mjöl.