Kardemummakakor

Runda småkakor på bakplåtspapper.

När man inte är så jätte sötsugen så passar dessa kakor utmärkt.

Deg:

100 g smör

1dl socker

2 3/4 dl vetemjöl

1/2 tsk hjorthornssalt

1/2 tsk kanel

1/4 tsk kardemummakärnor

1/2 dl (35 g) sötmandel

1/2 ägg

Garnering:

Pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör matfett och socker poröst.
  3. Stöt kardemumman.
  4. Mal mandel.
  5. Blanda mjöl, hjorthornssalt, kanel, kardemumma, och mandel. Tillsätt detta och ägget.
  6. Arbeta samman allt till en deg.
  7. Rulla ut den i längder. Skär dem i 35 bitar och rulla till små bollar.
  8. Doppa dem i pärlsocker och lägg på plåt.
  9. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10-12 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *