Finska pinnar

Kakor på ett fat.

Deg:

25 g sötmandel

2 bittermandlar

2 1/4 dl vetemjöl

1/2 dl socker

100g smör

Pensling:

1/2 äggvita

Garnering:

hackad sötmandel

pärlsocker

Gör så här:

  1. Skålla skala och mal mandeln.
  2. Hacka samman mjöl, socker, mandel och smör.
  3. Låt degen vila i kyl en stund.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Rulla degen till fingertjocka längder.
  6. Lägg dem tätt intill varandra och pensla med den lätt uppvispade äggvitan.
  7. Strö på pärlsocker och hackad mandel.
  8. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar.
  9. Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 12 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *