Dajmkaka

Kakor på hög.

Deg:

250 g smält smör

2 dl mjölk

4 ägg

4 dl socker

2 msk vaniljsocker

1 hackad dubbeldajm

2 tsk bakpulver

4 msk kakao

5 dl mjöl

Glasyr:

250 g nougat

1 dubbeldajm

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda socker och ägg och vispa tills det blir poröst. Blanda i mjölk.

3. Rör ihop mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och blanda ner i smeten.

4. Rör ner smält smör, och den hackade daimen.

5. Häll ut smeten i en stor ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.

6. Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter.

7. Hyvla över nougat på den varma kakan. Strö över hackad daim. Skär i lagom stora bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *